Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed  |   | 

Romania, cel mai mare exportator european de carne de strut

| Articles | December 5, 2013

strut

Desi in opiniile multora parea putin probabil, Romania a devenit anul acesta principalul exportator european de carne de strut. Persoanele din Romania care comercializeaza carnea de strut au profitat din plin de interdictia impusa pe exporturile aceluiasi tip de carne ale Africii de Sud. Motivul impunerii acestei interdictii in are de-a face cu descoperirea unei bacterii care ataca pasarile. Ceea ce in urma cu 20 de ani parea o adevarata utopie a ajuns in anul 2013 sa fie o afacere profitabila. Cel mai imbucurator lucru pentru comerciantii carnii de strut este faptul ca s-a inregistrat o crestere de aproximativ 300% in ceea ce priveste exporturile de carne.

Pe parcursul acestui an peste 1500 de pasari au fost oferite catre export. Aceasta crestere se poate datora si cererii in de piele de strut, care este folosita in industria pantofilor si a gentilor. O geanta produsa din acest material se vinde pe teriotoriul Europei in jurul pretului de 2000 de euro, pe cand o pereche de pantofi din acelasi material poate ajunge la sume de 600 de euro.

De exemplu, unii fermieri din Rasuceni, judetul Giurgiu exporta aceste produse in tari precum Germania, Anglia, Italia, Belgia, Olanda, dar si pe piata interna.

Preturile autohtone pe piata interna in ceea ce priveste carnea de strut pot varia. Fileul de strut ajunge sa coste aproximativ 150-200 de lei, pretul carnatilor poate atinge 80 de lei/kg, iar frigaruile se vand cu circa 40 lei pe kilogram. Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam si pretul oualor de strut, care se pot vinde cu 30 de euro/bucata.

Leave a Reply

 

Current day month ye@r *

Enter your email address and hit "ENTER":

Facebook